Over ons

Over Ons

Historie 

Decorama is in 1998 opgericht door Henk en Ineke Bouckaert. Oorspronkelijk als een een winkel in cadeau-artikelen, woonaccessoires en lijstenmakerij. Een onderdeel van de cadeau-artikelen was het zandstraal-graveren van afbeeldingen en teksten op glaswerk en spiegels. Vaak afbeeldingen van geboorte- en trouwkaarten. Een winkel handhaven bleek uiteindelijk niet rendabel, het graveren van glaswerk en spiegels bleef echter, vanuit een kleine werkplaats aan huis. Het zandstraal-graveren van glas en spiegels werd een specialisme, uniek in de regio, en nog steeds. 


Arjan

De zoon van Henk en Ineke, Arjan, zag van jongs af aan hoe het zandstraal-graveren in zijn werk ging, het werd zogezegd 'met de paplepel ingegoten'. Nadat Arjan zijn opleiding (Electrotechniek en Economie) had afgerond ging hij elders aan het werk. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Arjan ging in deeltijd werken maar ook bij Decorama het vak verder leren. In 2009 werd Arjan, 21  jaar oud, mede-vennoot.


Groei

Nieuwe ideen ontstonden en andere technieken werden ontwikkeld. Thuis werd de werkplaats al snel te klein en een groter pand aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek werd in 2010 betrokken. Een ruime werkplaats van 150 m² met kantoor en aparte showroom.


In 2012 neemt Arjan op 24 jarige leeftijd het bedrijf geheel over van zijn ouders, die wel steeds betrokken zijn gebleven.

De groei zet door waardoor de behoefte aan een groter pand ontstond. In Molenhoek aan de Rijksweg werd een geschikt pand gevonden van ca. 270 m².  De groei zette door, o.a. door de overname van

'Glazennaamborden.nl' in 2015 waarmee er 120 nieuwe klanten in Nederland en Belgie bij kwamen.

Door deze overname was ook de investering in een glasoven en slijp- en polijstinrichting nodig om de 

producten van Glazennaamborden.nl geheel in eigen huis te kunnen maken.

In september 2016 is er een CO2 lasergraveer- en snijmachine aangeschaft met een werkgebied van maar liefst 900x600 mm. Hiermee werd het ook mogelijk om te graveren op metaal, hout, kunststof, leer, steen en vele andere materialen. Deels kunnen deze materialen ook met deze machine in vormen gesneden worden.

Omdat Arjan en zijn ouders flink hebben geïnvesteerd in nieuwe technieken, machines en klanten werven is Decorama behoorlijk gegroeid en werden de producten groter en moest er groter ingekocht worden. Helaas was de locatie in Molenhoek hiervoor niet geschikt. Het had maar 1 ingang die bestond uit 2 wat hogere deuren, en het plafond was daar verlaagd waardoor grote spiegels en glasplaten moeilijk naar binnen konden. Daarom is uiteindelijk besloten om weer te gaan verhuizen. De verhuizing vond plaats in januari 2019 naar onze huidige locatie op het industrieterrein van Malden en beschikken nu over een pand van 360 m² met meerdere ingangen en een grote overheaddeur zodat alles makkelijk naar binnen kan. Begin 2019 is een grotere (7500x2500 mm) en modernere slijpmachine aangeschaft. O.a. omdat hiermee spiegels op maat gemaakt kunnen worden. Nodig voor de lancering van het nieuwe Decorama merk Spiegelux Designspiegels. 


Decorama is een trots familiebedrijf waar ambacht en liefde voor glas centraal staan. 

Arjan Bouckaert

Eigenaar Decorama

Sienna
mede directielid      

Ineke Bouckaert - Decorama
Henk Bouckaert - Decorama

Henk Bouckaert

Glasbewerker

Specialist Diepstralen

Pand in Malden sinds 2019

Ineke Bouckaert

Administratie

Kinderfeestjes

Ylke

Allround glasbewerker/ glaszetter


Anna

Specialist in Glas in lood

en Brandschilderen


Rian

Baliemedewerker/
assistent werkplaats


Christian

Schilder


Pien

Glasbewerker

Glas in lood