Glasfusen

Hoe wij met glasfusen de fraaiste eyecatchers creëren

Resultaat glasfusen in onze glasoven

Voor glasfusen op maat kunt u bij Decorama Glas- & Graveerservice uitstekend terecht. Dit is te danken aan onze jarenlange ervaring in niet-alledaagse glasbewerkingen. Bij ons kunt u daarom al uw gewenste maatwerk volgens glas fusen bestellen. Door glas te smelten creëren wij de fraaiste eyecatchers voor u. Denkt u dan aan vazen bijvoorbeeld, schalen, raamhangers en andere soorten decoratie. Dit doen wij voor zowel bedrijven als particulieren. Wilt u zelf aan de slag met deze populaire vorm van glasbewerking? Dat kan. Wij organiseren hier regelmatig workshops in.


Glasfusen in een glasoven van 900 x 600 mm


Bij deze bewerkingsvorm draait het allemaal om het aan elkaar smelten van glas. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een speciale glasoven. Decorama beschikt over een aanzienlijke oven van 900 x 600 mm. Deze oven is met een computer verbonden waarin wij diverse stookschema’s programmeren. Zo geven wij zowel de temperatuurhoogte in als de duur. Eenmaal het gewenste schema ingegeven, gaat de temperatuur in de glasoven stapsgewijs omhoog. Dit kan tot een temperatuur van ongeveer 900 graden. Als de hoogste temperatuur bereikt is, wordt deze vervolgens stapsgewijs weer naar beneden gebracht.

‘Tack-fuse’, ‘full-fuse’ of een andere bewerking


Met de stookschema’s kunnen wij de vloeibaarheid van het glas beïnvloeden. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ‘tack-fuse’. Bij deze bewerking wordt de hoogste temperatuur in de glasoven kort aangeraakt. Daarna brengen wij deze direct weer omlaag. Dit heeft als resultaat dat de glasplaten weliswaar aan elkaar gesmolten zijn, maar nog wel zoveel mogelijk de originele vorm behouden. Kiest u daarentegen voor ‘full-fuse’, dan blijft de temperatuur langer op het hoogste punt. Dit zorgt ervoor dat het glas volledig in elkaar vloeit tot een geheel. Naast ‘tack-fuse’ en ‘full-fuse’ heeft u bij Decorama ook de keuze uit diverse tussenliggende bewerkingen.


Workshops in het Gelderse Malden


Juist omdat glasfusen op maat zo populair is, kunt u bij Decorama hierin een workshop volgen. U krijgt dan alle informatie die nodig is over de verschillende technieken en mogelijkheden. Uiteraard bepaalt u zelf de kleuren en kunt u zelf het glas breken en snijden. Bij onze workshops in glas fusen raden wij altijd aan om eerst een schets te maken. Ook het bepalen van de gewenste kleur of kleuren is iets om vooraf te doen. Zo weet u zeker dat alles naar wens is. Wij zitten gevestigd in Malden en zijn derhalve goed bereikbaar vanuit de provincies Gelderland, Utrecht en Brabant. Inmiddels hebben diverse cursisten een workshop bij ons gevolgd uit onder andere onderstaande plaatsen:

  • Apeldoorn
  • Arnhem
  • Breda
  • Den Bosch
  • Eindhoven
  • Nijmegen
  • Tilburg
Arjan in glas-werkplaats Decorama